Op een natuurlijke manier weg met schuurpapier 5 gouden tips om op biologische wijze je huid optimaal te krijgen.

Het ultieme doemscenario voor eenieder: het feest van de eeuw staat voor de deur. Wanneer jij in de spiegel kijkt kom je tot de ontdekking dat je huid is verworden tot schuurpapier. Juist om een dergelijk doemscenario te voorkomen is het van extreem belang om je huid optimaal te verzorgen.

Go bio…

Wist je dat een gemiddelde vrouw in aanraking komt met maar liefst 500 chemicaliën ten gevolge van haar cosmetische producten? Cosmetica op synthetische basis heeft als grootste nadelen dat deze cosmetica kan leiden tot hormonale bijwerkingen, eczeem en irritaties. Deze bijwerkingen wens jij jezelf vanzelfsprekend niet toe. Uiteraard is het ook zo dat niet-biologische producten slecht voor het milieu zijn en dus nadelige gevolgen op de lange termijn voor jou en je kinderen kunnen hebben. 

Met andere woorden: ga bio voor je huid.

Vitamine E is meer dan oke…

Vitamine E heeft een erg goede barrièrefunctie als het om de huid gaat. Daarnaast heeft vitamine E herstellende eigenschappen en biedt het bescherming tegen de beschadiging van de huid door UV-straling. Via de talgafscheiding bereikt vitamine E de bovenste lagen van de gezichtshuid en biedt hier bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Onze huid maakt zelf geen vitamine E aan, echter kunnen wij vitamine E tot ons nemen via crèmes en oliën. De natuurlijke crèmes en oliën zorgen voor natuurlijke vitamine E

Hydra nog iets…

Hydrateren klinkt voor velen als het een ietwat abstract begript. Hydrateren is niets anders dan vocht inbrengen. In het geval van je huid gaat het dan om extra je huid van extra vocht voorzien. 

Hydrateren zorgt voor een mooie stralende huid. Niet alleen bij een vochtarme huid is hydratatie belangrijk, maar ook bij een rijpe huid. Naarmate de jaren vorderen, neemt de hoeveelheid vocht in de huid af. Het smeren van een hydraterende olie is dus een must.

Omega vetzuren: gewenst vet

Essentieel voor een gezonde en optimale huid zijn de zogeheten omega vetzuren. Enkele voordelen van deze vetzuren voor je huid zijn dat deze:

  • Huidoppervlak versterken en gladder maken.

  • Huid hydrateren en gehydrateerd houden, zonder zwaar aan te voelen.

  • Verminderen van irritatie, zoals roodheid en gevoelige huid, veroorzaakt door externe factoren.

  • Tegengaan van een schilferige en uitgedroogde huid.

  • Huid beter bestand maken tegen tekenen van milieuschade.

  • Antioxidanten toevoegen aan je huid om huidveroudering te verminderen.

Voorbeelden van bekende Omega vetzuren zijn Omega 3, 6 en 9. Daar waar wij vaak juist vet vermijden in het kader van ons lichamelijk welzijn, zijn Omega vetzuren juist meer dan gewenst.

Ochtend en avond: cleaning time

Om je huid in optimale staat te brengen is het zeer belangrijk om zowel in de ochtend, als de avond je huid te reinigen. Zorg in de ochtend bijvoorbeeld voor een goede face-wash, waardoor jij verzorgingsproducten ook beter worden opgenomen door je huid.

Vergeet vooral niet om voor het slapen gaan ook je huid te reinigen. Ook met make-up gaan slapen is een absolute no-go, daar dit juist bijvoorbeeld voor verstopping van de huid kan zorgen. Dit kan dan weer resulteren in bijvoorbeeld puistjes, een waar doemscenario.

 

  Mark Reuvers     15-08-2020 06:22     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.