5 gouden tips voor een bio-huid

5 tips voor een biologisch verantwoorde huid...

Zijde vochtabsorberend

Zijde cocon is een natuurlijk product van de rups afkomstig. Zijde cocon bevat onder andere hoogwaardige eiwitten en meer dan 20 soorten aminozuren. Zijde heeft een subtiele glans en voelt aangenaam en zacht aan. In Aziatische landen zoals China en Japan wordt de cocon van de zijderups gebruikt voor de huid, om deze te laten stralen.

Ook is het zo dat zijde ideaal is tijdens de menopauze van vrouwen. Juist tegen de opvliegers tijdens de menopauze. Ook bevat zijde anti-oxidanten, wat een pluspunt is als het om anti-aging gaat.

Eet je groenten op

Deze uitspraak kennen velen van ons nog van vroeger, wanneer het bordje bijna leeg was, behalve de groenten. Je moeder heeft dit niet voor niets gezegd blijkt nu, daar diverse groenten en in het bijzonder: asperges, avocado’s en broccoli. Deze groenten bevatten zogeheten hyaluronzuur. Dit bestandsdeel is een substantie die tevens te vinden is in de diepere lagen van de huiden. Hyaluronzuur zorgt voor een strakke, sterke en soepele huid. Tevens kan dit zuur een hoop vocht vasthouden. Met andere woorden: eet je groenten netjes op.

Kleurpigmenten in voedsel

Groente en fruit bevatten de nodige kleurpigmenten, die je dus ook tegen de zon beschermen. Middels en omweg via de darmen en de bloedstroom komen de pigmenten uit bij haar eindbestemming: de huid. Uit onderzoek blijkt dat met name alles van de olijfboom, dus bijvoorbeeld de olie, maar ook de olijven zelf een uitstekende bijdrage leveren aan het kleurpigmenten die je beschermen tegen de zon.

Als een vis in het water door vitamine E

Wellicht ken je het nog van je jonge jaren: levertraan. De winter brak aan en jij moest levertraan van je ouders nemen om de winter goed door te komen. Hier zit absoluut een kern van waarheid in getuige het feit dat uit onderzoek blijkt dat met name de walvis de nodige vitamine E bevat. Het traditionele voedsel van Inuits (eskimo’s) bestaat uit vis. Vis bevat de nodige gezonde voedingsstoffen, zoals vitamine D en E. Eskimo’s krijgen weinig zonlicht en zijn toch kerngezond. Zij voelen zich als een vis in het water door hun gezonde dieet. 

Kokos als je redder

Kokos bevat de nodige kinetine. Kinetine is een planthormoon, met huidverbeterende eigenschappen en tevens reduceert kinetine rimpelvorming. Gebruik 100% pure en biologische kokos, verwarm deze lichtjes en breng deze vervolgens aan op je huid. Met name voor het slapen gaan zal de kokos diens uitwerking niet missen.  
    15-08-2020 07:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.