Arganolie: een monsterartikel voor je Arganolie wordt het Marokkaanse goud genoemd. In dit artikel zoomen we volledig in op dit geweldige product.

Wat doet arganolie voor je huid?

* Arganolie zit boordevol zeer goede ingredienten voor de huid, denk bijvoorbeeld aan vitamine E en vetzuren.
* Arganolie hydrateert de droge huid. Ook beschermt arganolie je huid tegen beschadigende invloeden van buitenaf.
* Arganolie zorgt ervoor dat een vette huid niet nog vetter wordt.
* Arganolie verstopt de porien niet. Dit komt door de natuurlijke onderdelen van arganolie.
* Arganolie helpt tegen huidveroudering. Door de antioxidanten beschermt de olie je huidelasticiteit.

Wat doet arganolie voor je haar?

* Arganolie zorgt voor een sterke en glanzende huid, op basis van de vitamine E.
* Arganolie repareert beschadigd haar, op basis van omega 3 en 9.
* Arganolie is ideaal tegen huidveroudering, dit wederom op basis van vitamine E.

Wat doet arganolie voor je nagels?

* Arganolie is ideaal tegen gebroken, gespleten en droge nagels. Wederom liggen de vitaminen E hieraan ten grondslag.
Wat doet arganolie nog meer voor je?

Arganolie is tevens zeer ideaal als het gaat om:

* De bestrijding van huidaandoeningen, zoals psoriasis.
*  De strijd tegen eczeem. 
* Heerlijk om je baby een soepele huid te schenken. Een van onze klanten Niels verwoordde het erg mooi: '' Arganolie is prachtige olie voor de huid van mijn baby...''
* Een overheerlijke aftersun.
* Of gewoon als heerlijke nacht- en dagcreme voor je ''me-momentje''
* Of zelfs voor de vacht van je dier, zo wordt arganolie bijvoorbeeld op grote schaal gebruikt voor de vacht van luxueuze paarden.

Al deze voordelen hangen nauw samen met de nodige vitaminen E, antioxidanten en overige geweldig gezonde bestanddelen die de arganolie kenmerken.

Hoe breng je arganolie dan eigenlijk aan?

Het aanbrengen van arganolie is in essentie super simpel. 2 Pompjes aanbrengen op je huid, haren en nagel, vervolgens heerlijk smeren en klaar ben je. Op hetzelfde moment zijn er enkele erg fijne 'me-momentjes' die je kunt gebruiken om de arganolie nog beter te laten werken.

Denk bijvoorbeeld aan:

* Lak je nagels met arganolie, dit om uitdroging te voorkomen.
* Dompel je nagels 15 a 20 minuten in met arganolie, in combinatie met citroensap. Dit wederom voor zeer gave nagels.
* Creeer je eigen masker op basis van arganolie, bijvoorbeeld in combinatie met kokosolie. Breng je masker aan middel een handdoek, lekker laten inwerken en genieten maar.

Waarom pure arganolie?

Zoals je leest is arganolie een prachtig product, met ontzettend veel voordelen. Deze voordelen komen optimaal uit de verf bij de pure variant. Menig bekend shampoomerk verwerkt ook arganolie in haar producten, echter vaak slechts 0,0001%.

Hoe herken je pure arganolie?

* De kleur van de 100% pure en biologische arganolie is goedkleurig, vandaar de bijnaam het Marokkaanse goud.
* De geur van pure arganolie is te herkennen aan een lichte nootachtige geur.
* 100% pure en biologische arganolie komt uit gebied tussen Marrakech en Agadir in Zuid-Marokko. Elders groeit arganolie dan ook niet.
* De echte arganolie trekt heel snel in en laat geen vettigheid achter.
* De officiele arganolie is ook weer niet te goedkoop van aard. Het betreft immers een olie waarvan het proces tot totstandkoming van erg intensief van aard is.
* Pure arganolie is gecertificeerd op de markt gebracht. Onze producten zijn Ecocert-gecertificeerd.

Waar groeit arganolie?

Argan groeit dus alleen in het zuidwesten van Marokko. De arganboom (argania spinosa) kan wel 150 tot 200 jaar oud worden. Eerder is getracht om de arganboom in gebieden te laten groeien in Syrie en Brazilie, echter tevergeefs. Om een onverklaarbare reden groeit de boom enkel in het zuidwesten van Marokko, grofweg in het gebied tussen Marrekech en Agadir.

Geschiedenis van arganolie

Arganolie bestaat al ontzettend lang. In 1219 waren de mensen in Libanon al op de hoogte van de helende werking van de olie. De Marokkaanse vrouwen gebruiken de olie al eeuwenlang voor hun huid en haard. Het arbeidsproces achter de arganolie is ontzettend intensief van aard. Een arganboom bevat 30 kilo aan arganvruchten. Een boom brengt slechts 0,7 liter aan argan op, waar dan weer 15 uur aan werk van een van de Marokkaanse dames tegenover staat. Dit proces arbeidsintensief noemen lijkt een understatement. 

Hoe wordt arganolie gemaakt?

Arganolie wordt door de Marokkaanse dames nog lekker old school met de handen gewonnen. Tegenwoordig worden ook sporadisch ijzeren machines ingezet, waardoor het productieproces wordt versneld tot 2 uur. Op hetzelfde moment biedt het handmatige proces door de Marokkaanse dames juist de nodige werkgelegenheid voor deze vrouwen, tegenover goede arbeidsomstandigheden.
Cosmetische arganolie wordt koudgeperst bij een temperatuur van maximaal 60 graden Celsius.

Culinaire arganolie is overigens de warmgeperste variant, heeft een bruine kleur en een overduidelijk sterkere geur, die neigt naar nootjes.
Het fijn maken van de nootjes gebeurt middels het slaan op de arganvruchten met steen, met de nodige zorg gedaan door de Marokkaanse dames.

Wat dan met de geitjes?

Toen wij net startten met de arganverkoop hoorden wij van veel klanten dat geiten een voorname rol zouden spelen in het productieproces van argan. Minder plastisch gezegd: de nootjes zouden voortkomen uit de ontlasting van de geiten. Dit is absoluut een fabeltje. De geiten klimmen op hetzelfde moment wel graag in de arganbomen.

KLIK HIER VOOR ONZE ARGANOLIE

 
  Mark Reuvers     17-03-2021 17:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.