Jouw baard & gezondheidsvoordelen

Jouw baard: je ultieme vorm van mannelijkheid. Op hetzelfde moment heeft het hebben van een mooie mannelijke baard ook de nodige (mogelijke) voordelen voor je gezondheid. 

Een nadere blik op een aantal van deze voordelen

Kan huidkanker voorkomen

Uit onderzoek van een Australische universiteit blijkt dat een baard 95% van de UV-straling tegenhoudt. Juist deze vorm van straling kan kanker in de hand werken.

Terugdringen van bijvoorbeeld astmaverschijnselen 

Neushaar houdt vervelende bacterien tegen, laat baardhaar nu exact hetzelfde doen. Ook astmatische aandoeningen kunnen door je baard zelfs voorkomen worden.

Geen vervelende wonden en/of acne door het scheren

Best logisch an sich, scheren kan leiden tot vervelende infecties en wonden op je gezicht. Zelfs acne kan een gevolg van veelvuldig scheren zijn, ten gevolge van infecties door ontstane wondjes.

Natuurlijk vochtig houden van je huid

Je baard beschermt je tegen invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat vocht dat door de huid wordt aangemaakt daadwerkelijk diens werk kan doen. Met andere woorden: je baard, je eigen mannelijke variant op een moisturizer.

Jonger blijven

Minder invloed van de zon, houdt je huid gaver en zorgt dus ook voor minder ouderdomsverschijnselen. Een vrouw zou bijna jaloers worden zo op je baard.

Disclaimer: uiteraard zeggen wij niet dat een baard de oplossing is tegen heftige ziekten zoals kanker , echter heeft het dragen van een baard duidelijke voordelen voor de gezondheid. So man up!

KLIK HIER OM UW HEERLIJKE BAARDOLIE TE BESTELLEN

  Mark Reuvers     12-01-2021 08:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.