Wat helpt tegen eczeem? In dit artikel staan we stil bij wat eczeem is en hoe eczeem ontstaat. Vervolgens komt aan bod wat je kunt doen bij eczeem.

Wat is eczeem?

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid die gepaard gaat met roodheid, kleine blaasjes, schilfering, zwelling, rode bultjes, korstjes en jeuk. Tussen 10 en 20% van de kinderen en 3 a 5% van de volwassen heeft een vorm van eczeem.

Hoe ontstaat eczeem? 

Bij eczeem is de barrière van de huid verstoord ,dit zorgt ervoor dat de huid minder goed vocht vast houdt en sneller uitdroogt, waardoor deze minder goed beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. De huid  vertoont schilfers en wordt droog. Voor het ontstaan van eczeem is vaak niet één duidelijke oorzaak , de erfelijke aanleg is de belangrijkste, maar diverse zaken spelen een  mogelijke rol.

Van invloed op eczeem zijn:

* het klimaat
* stress en ziekte
* Bacterien van de huid
* Een combinatie van water en verkeerde zeep
* Transpiratie
* Verkeerde stoffen, zoals wol
* Een reactie op bijvoorbeeld wasmiddel en andere goedjes voor het huishouden.

Wat helpt tegen eczeem? 

* Bij ernstige eczeem bezoek altijd de dermatoloog.
* Lichttherapie kan effectief zijn.
* Zorg voor de optimale cremes en/of zalfjes. Onze arganolie (KLIK HIER) is ideaal. Breng arganolie bij voorkeur een paar keer per dag in dunne laagjes aan, in plaats van 1 keer een dikke laag. Deze aanpak is het meest effectief.
  Mark Reuvers     26-08-2021 09:49     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.