Wat helpt tegen een droge huid? In dit artikel staan we stil bij wat een droge huid is en hoe een droge huid ontstaat. Vervolgens komt aan bod wat je kunt bij een droge huid, of om een droge huid te voorkomen.

Wat is een droge huid?

Om je huid in balans te houden is je natuurlijke vochtfactor  van essentieel belang. Je natuurlijke vochtfactor is een mengsel tussen verschillende stofwisselingsproducten, transpiratie en sebum absorbeert het vocht en beschermt de huid tegen uitdroging. Bij een natuurlijke vochtfactor die te laag is droogt je huid uit.

Lipiden spelen ook een erg belangrijk rol bij het in stand houden van de vochtigheid van je huid. Ook kan het bij een droge huid zo zijn dat je te maken hebt met een combinatie van een te lage vochtfactor met een te lage hoeveelheid aan lipiden.

Hoe ontstaat een droge huid? 

* Een droge huid kan erfelijk bepaald zijn.
* Kou, warmte en droge warme lucht kunnen de huid erg irriteren. Zij onttrekken vocht en vallen de natuurlijke beschermlagen aan. Een droge huid in de winter heeft te maken met hogere luchtvochtigheid en verminderde talgproductie tijdens de wintermaanden. Talg houdt de houdt lekker soepel. Aantasting van de talgproductie zorgt dan ook voor een minder soepele huid.
* Een andere factor die voor een droge huid zorgt is stress. Onze zenuwen en hormonen verstoren de vochtbalans.
* Verkeerde verzorgingsproducten, met name met de nodige chemicalien, kunnen leiden tot een uitgedroogde huid.

Droge huid in de winter

Tijdens de koude dagen krijgt je huid het te verduren. Binnen is het  warm en de lucht droog doordat de verwarming aan staat. Daarnaast is het buiten vaak erg koud. De kans dat je huid in de winter uitdroogt is dan ook groter. Door kou en droogte wordt de huid kwetsbaar. Hierdoor kunnen er scheuren en kloven in de huid ontstaan. Dit kan leidt tot een droge huid.

Wat helpt tegen een droge huid? 

* Zorg voor goede voeding. Goede voeding met de nodige variatie zorgt voor een prachtige huid. Denk bijvoorbeeld aan zalm, yoghurt,fruit met vitamine C en avocado's. Ook noten, pitten en zaden helpen.
* Zorg voor ontstressing, door bijvoorbeeld voldoende te doen om innerlijke rust te bewerkstelligen. Denk aan voldoende slaap bijvoorbeeld, of voldoende ontspanning door de dag heen.
* Zorg voor de optimale verzorgingsproducten. Onze arganolie is ideaal voor een prachtige gehydrateerde huid. 

KLIK HIER VOOR ONZE ARGANOLIE
 
  Mark Reuvers     24-08-2021 08:30     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Noor -  24-08-2021

Zeer interessant 👍