Wat helpt tegen hoge bloeddruk? Wat is hoge bloeddruk?

We spreken van een te hoge bloeddruk wanneer de bovendruk 140 of hoger van aard is. Als uw hart samentrekt, gaat uw bloed uw lichaam in. De druk in uw bloedvaten is dan op z’n hoogst. Dit proces noemen we bovendruk.
Je bovendruk is steeds anders, denk bijvoorbeeld aan een hogere bovendruk ten gevolge van sporten. Om te constateren of er sprake is van een hoge bloeddruk moet daarom voor een langere termijn worden gesteld of er sprake is van een te hoge bovendruk. Simpel gezegd: 1 enkele uitschieter zegt nog niet veel, structureel gemeten uitschieters bij 2 a 3 meetmomenten gedurende meerdere dagen in een maand wel.

Hoe ontstaat hoge bloeddruk?

*Veroudering speelt een rol, door omdat u bloedvaten dan steeds nauwer of stijver worden, door aderverkalking.
*Een stuk erfelijkheid, daar hoge bloeddruk in bepaalde families meer voorkomt.
*Minder gezonde leefstijlen, zoals overgewicht, roken, veel zout eten, veel drop, de nodige alcohol, vet eten en medicijnen zoals ibuprofen en de pil. Stress kan ook zeker een rol spelen.

Wat helpt tegen een hoge bloeddruk?

* Stoppen met roken, daar roken erg schadelijk is voor hart en vaten.
* Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.
* Drink geen alcohol.
* Let op uw gewicht, zeker in het geval van overgewicht.
* Tracht stress te vermijden.
* Laat een dokter bepalen of medicijnen gewenst zijn. Bepaalde situaties rondom hart- en bloedvaten vereisen medicijnen, in andere gevallen kunnen medicijnen juist contra-productief werken.
* Van zwartzaadolie (KLIK HIER) is bekend dat het bloeddrukverlagende werkt. Onderzoek uit 2013 laat zien dat  zwartzaadolie de boven- en onderbloeddruk bij  deelnemers duidelijk vermindert.
 
  Mark Reuvers     09-09-2021 10:09     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.