Wat helpt tegen littekens? In dit artikel staan we stil bij wat littekens zijn en hoe littekens ontstaan. Vervolgens komt aan bod wat je kunt doen tegen littekens.

Wat zijn littekens?

Eenieder heeft wel een litteken. Een litteken is onvermijdelijk na een beschadiging van de huid, door bijvoorbeeld brand, een ongeval of een operatie. Een litteken oog vaak niet appetijtelijk en brengt ongemakken met zich mee.

Hoe ontstaat littekens? 

Een litteken ontstaat zoals algemeen bekend dus na bijvoorbeeld een ongeluk(je). Als mens zijnde heb je een zogeheten wond aan de oppervlakkige huid, epidermis, die vrij snel en zonder problemen vanzelf herstelt.

Als het gaat om een diepere wond, waarbij ook de onderliggende en diepere huid,dermis geheten, schade heeft opgelopen. In dit geval ontstaat er dan ook littekenhuid. Littekenhuid is hardnekkig en vervelend voor de lange termijn, mits niet goed behandeld.

Wat helpt tegen littekens? 

Goede huidverzorging kan de klachten en zichtbaarheid n.a.v. een littekens verminderen. Arganolie (KLIK HIER) is ideaal in je strijd tegen littekens. Pure arganolie bevat de nodige sterolen voor een snelle genezing en zogeheten prostaglandinen, die de huidcellen kunnen helpen groeien. Door lange termijn circa 2 druppels van de arganolie over de wond aan te brengen zul je resultaat gaan zien. Zorg ervoor dat je tijdens het aanbrengende een masserende beweging maakt, om ultiem resultaat te bereiken.

 
  Mark Reuvers     30-08-2021 06:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.