Wat helpt tegen obesitas? Wat is obesitas?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hanteert een definitie voor obesitas:

''Bij overgewicht en obesitas is sprake van een abnormale of een zodanige overmatige vetstapeling in het lichaam dat dit aanleiding geeft tot gezondheidsrisico’s.''

Overgewicht kan worden bepaald door bijvoorbeeld je BMI. Body Mass Index (BMI) is een index voor de verhouding tussen je gewicht en lichaamslengte. 

Hoe ontstaat obesitas?

Bij obesitas is er sprake van meer opgeslagen vetcellen, dan je middels gebruikte energie verbrandt. Oorzaken van obesitas zijn bijvoorbeeld:

* Overmatige voeding
* Weinig bewegen
* Stress
* Slechte medicatie
* Slecht slapen
* Een ziekte

Wat helpt tegen obesitas?

Overgewicht en obesitas zijn te bestrijden middels goede voeding, goed bewegen, goede slaap en weinig stress. Concreet valt te denken aan:

* Het vermijden van alcohol.
* Regelmatig eten, in kleine porties.
* Vermijd suikers en brood.
* Drink minimaal 1,5 liter water per dag.
* Zorg voor minimaal 1 uur stevige beweging per dag, in de vorm van zwemmen, hardlopen, of bijvoorbeeld fietsen.
* Ook onze zwartzaadolie (KLIK HIER) biedt de nodige handvatten is de strijd tegen overgewicht. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de tailleomvang verminderde ten gevolge van stelselmatig gebruik van zwartzaadolie, in combinatie met een gedegen dieet. Voor ultiem resultaat is het dan ook bijvoorbeeld aan te raden om 1 lepel zwartzaadolie toe te voegen aan vetarme kwark, gecombineerd met bijvoorbeeld (wal)noten.
 
  Mark Reuvers     08-09-2021 10:37     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.