Wat helpt tegen pigmentvlekken? In dit artikel staan we stil bij pigmentvlekken en hoe  pigmentvlekken ontstaan. Vervolgens komt aan bod wat je kunt doen tegen pigmentvlekken
.
Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmenten zijn ophopingen van pigment.De vlekken kunnen donker of licht van aard zijn en op diverse plekken op het lichaam voorkomen.Binnen de pigmentvlekken zijn er diverse varianten op deze vlekken, zoals bijvoorbeeld:

* Melasma: vaak bij zwangere vrouwen en ontstaat door een stimulans van het aanmaken van oestrogeen en progesteron.
Ouderdomsvlekken: ontstaat logischerwijs t.g.v. ouderdom en blootstelling aan de zon.
* Moedervlekken: dit zijn ophopingen van pigment. Een toename van pigmentcellen in de lederhuid is debet aan moedervlekken.
* Sproeten: deze zijn goedaardig en ontstaan op plekken die vaak zijn blootgesteld aan de zon.

Hoe ontstaan pigmentvlekken? 

De exacte oorzaak van het ontstaan van pigmentvlekken is niet compleet helder, echter blijkt dat te veel UV-straling ten gevolge van de zon zeker impact heeft. Ook een verstoorde hormoonbalans door zwangerschap, of gebruik van anticonceptie kan aan de basis liggen van pigmentvlekken. 

Wat helpt tegen pigmentvlekken? 

Wilt u de pigmentvlekken verminderen, dan zijn er opties zoals lichttherapie en lastertherapie. Ook onze aloe vera gel (KLIK HIER) vermindert de gevolgen van blootstelling aan zonlicht, die aan de basis ligt van pigmentvlekken.
 
  Mark Reuvers     07-09-2021 09:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.