Wat helpt tegen psoriasis? In dit artikel staan we stil bij wat psoriasis is en hoe psoriasis ontstaat. Vervolgens komt aan bod wat je kunt doen bij psoriasis.

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een langdurige huidaandoening, die zorgt  voor rode plekken met witte schilfers op de huid. Deze plekken kunnen op het hele lichaam voorkomen,  vooral op de ellebogen, knieën, scheenbenen en onder haar op het hoofd. De plekken kunnen jeuken en/of pijn doen.  In ons land heeft naar schatting 2% tot 3% van de bevolking psoriasis.

Hoe ontstaat psoriasis? 

Psoriasis is een erfelijke ziekte, die met name bij jongvolwassenen en senioren aan het daglicht komt. Elke 28 dagen vernieuwt de huid. Nieuwe cellen worden aangemaakt en oude cellen schilferen af. Bij mensen met psoriasis gaat het vernieuwen van de huid veel sneller. Door dit versnelde groeien gaan de cellen dood.Hierdoor ontstaat er een dikke laag van dode huidcellen. Deze huidcellen worden niet op tijd afgestoten. Het resultaat is een dikke, geïrriteerde, rode, schilferige plek.

Naar alle waarschijnlijkheid speelt het immuunsysteem een voorname rol bij het onstaan van de huidziekte. Het immuunsysteem is bij mensen met psoriasis net even wat anders dan bij mensen zonder psoriasis. Zaken die ervoor zorgen dat psoriasis versnel aan de oppervlakte komen zijn wondjes, ontstekingen, slechte geneesmiddelen en bijvoorbeeld stress.

Wat helpt tegen psoriasis? 

Psoriasis is niet volledig te verhelpen, echter alleen tijdelijk te verminderen, of te verwijderen. Juist deze verlichting kan voor iemand met psoriasis tot een enorme opluchting leiden. 

Zaken die concreet de pijn en ontstekingen en jeuk verminderen zijn bijvoorbeeld:

* Lichttherapie.
* Niet te lang en te warm douchen.
* Let op je gewicht.
* Veel zonlicht opzoeken.
* Zeep kan je huid uitdrogen, dus vermijd deze en vervang deze door bijvoorbeeld olie.
* Krab vooral - hoe verleidelijk ook - niet op de plekken.
* Dep met een handdoek op de plek van onheil, wrijf dus vooral niet te hard met de handdoek.
* Zorg voor ontstressing, door bijvoorbeeld voldoende te doen om innerlijke rust te bewerkstelligen. Denk aan voldoende slaap bijvoorbeeld, of voldoende ontspanning door de dag heen.
* Onze arganolie is ideaal inzake het verminderen van klachten rondom psoriasis. Haal zo veel mogelijk schilfers van de huid voordat je een crème of zalf opbrengt. Dit zorgt ervoor dat de producten beter helpen.

KLIK HIER VOOR ONZE ARGANOLIE

 
  Mark Reuvers     25-08-2021 09:47     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.