Wat helpt tegen rimpels? In dit artikel staan we stil bij wat rimpels zijn en hoe rimpels ontstaan. Vervolgens komt aan bod wat je kunt doen tegen rimpels.

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk  en ontstaan als je huid veroudert. Een rimpel wordt omschreven als een blijvende of een tijdelijke vouw in je huid. Rimpels ontstaan  bij huidveroudering, waarbij  zowel interne factoren, als externe zaken een rol spelen. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid steeds slapper en ontstaan er steeds meer rimpels.

Hoe ontstaat rimpels? 

De huid wordt naamate je ouder wordt steeds minder elastisch. Bij het ouder worden verdwijnt ook de vulling van je huid, wat zorgt voor rimpels. Andere factoren die een rol spelen in het sneller krijgen van rimpels zijn veelvuldige blootstelling aan zonlicht, de zonnebank,het nuttigen van alcohol, onvoldoende vitamines maar ook stress, te weinig beweging, slaapgebrek, weersomstandigheden en roken. In principe krijgt eenieder rimpels. Het wanneer is afhankelijk van diverse factoren, zoals een stuk erfelijkheid.

Wat helpt tegen rimpels? 

Het (voor een groot gedeelte) voorkomen van rimpels kan dan ook door gezond te leven, door bijvoorbeeld alcohol en roken te vermijden. Of je huid zo weinig mogelijk bloot te stellen aan zonlicht en door bijvoorbeeld gezonde voeding en sport. Ook een stuk ontstressing speelt een rol.

Heden ten dage worden vele chemische behandelingen voorgeschreven om rimpels te voorkomen, echter zijn de lange termijngevolgen bij gebruik van deze behandelingen vaak rampzalig. Daarom luidt het advies om met name natuurlijke huidverzorginsproducten te gebruiken. 

Onze arganolie (KLIK HIER) is bijvoorbeeld een enorme aanrader in je strijd tegen rimpels. Pure arganolie bestaat voor 80% uit onverzadigde vetten, die een beschermlaag voor je huid vormen. Door arganolie houdt je huid vocht vast, wat ook ideaal is in de strijd tegen rimpels. Ook vitame E - een belangrijk bestandsdeel van de olie- beschermt je tegen invloeden van buitenaf die fataal zijn voor je huid.
  Mark Reuvers     29-08-2021 08:24     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.