Wat helpt tegen striae? In dit artikel staan we stil bij stiae is en hoe  striae ontstaat. Vervolgens komt aan bod wat je kunt doen tegen striae.

Wat zijn striae?

Striae zijn littekens die zijn ontstaan omdat  bindweefsel is aangetast. Striae zijn aan de buitenkant van je lichaam te herkennen aan  aan elkaar lopende rode of paarsachtige strepen. Naar mate de tijd vordert wordt striae meer wit, grijs of beige achtig van kleur worden. Striae zijn op diverse plekken op de huid zichtbaar, zoals heupen en de benen.

Hoe ontstaan striae? 

Bij striae groeit een bepaald lichaamsdeel snel, waardoor de huid de groei niet kan bijhouden. Het gevolg hiervan is dat bindweefsel scheurt. Striae komt vaak voor bij obesitas, groeispurten en zwangerschappen. Tevens speelt erfelijkheid een rol. 

Wat helpt tegen striae? 

Het korte antwoord: niets. Striae zal nooit volledig weggaan. Wees echter niet getreurd door de huid goed te hydrateren wordt de kans op striae kleiner. Ook kan reeds ontstane striae worden weggevaagd. Lichttherapie is bijvoorbeeld een optie. Daarnaast doet arganolie (KLIK HIER) ook wonderen in de strijd tegen striae.
 
  Mark Reuvers     02-09-2021 09:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.