Anti-aging: 5 tips ,, Daar sta je dan voor de spiegel.  Je hebt een enorme droog huid en ontzettend veel rimpels. Dit is echt je doemscenario...'' 

Gelukkig zijn er de nodige tips die je kunt toepassen om veroudering van je huid en bovenstaand scenario te voorkomen.

In deze blog 5 tips om veroudering van je huid te voorkomen.

Stop met slechte gewoontes

Wist je dat roken je huid 10 tot 20 jaar ouder laat lijken? Zelfs meeroken kan dezelfde impact hebben. Nicotine vernauwt namelijk de bloedvaten en vermindert de bloedtoevoer naar de huid. Dat betekent minder zuurstof en belangrijke voedingsstoffen voor de huidcellen. Gevolg: een grauwe huidskleur,  rimpels en een minder elastische en droge huid.

Verzorg je huid

Je huid kan 7 keer sneller verouderen wanneer je met make-up naar bed gaat. Make-up resten houden de aanmaak van collageen tegen. Gebruik dan ook ons rozenwater (DRUK HIER) als tonic na het verwijderen van je make-up. Gebruik van dag- en nachtcremes is in het algemeen aan te raden om veroudering van je huid tegen te gaan. 

Let op je gezichtsuitdrukkingen

Bizar maar waar: wanneer jij veelvuldig een gezichtsuitdrukking aanneemt, zoals bijvoorbeeld een frons, kan dit leiden tot rimpels. Waarom? Omdat je door deze gezichtsuitdrukking je spiertjes in je gezicht overbelast.

Ga aan de slag met de pH-waarde

Je huid heeft een PH-waarde van 5,5. Je pH-waarde vormt als het ware een bedekkende zure mantel. Deze zuurmantel remt de groei van slechte bacteriën en zorgt voor een goed milieu waarin bepaalde cellen kunnen worden gevormd en uitdroging wordt voorkomen. Een huid met een hoge pH is vaker droog, dof en snel geïrriteerd en vertoont eerder rimpels. Je kunt de zuurgraad van je huid testen, maar minder warm douchen en vaker onverzadigde vetzuren op het menu zetten, helpt je al op weg.

Gebruik de juiste producten

Onze aloe vera (DRUK HIER) en arganolie (DRUK HIER) zijn bij uitstek ideaal in je strijd tegen rimpels en uitdroging van je huid.

Bron: https://www.zarqa.nl
 
  Mark Reuvers     23-12-2020 15:16     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.