Dodelijke suikers Suikers zijn dodelijke en giftig. Vrij heftige stelling, toch? Op hetzelfde moment is inmiddels op basis van wetenschappelijk bewijs duidelijk dat een overmaat aan suikers absoluut een negatieve impuls kan geven aan je gezondheid, zowel op innerlijk, als uiterlijk vlak.

Feitjes over suiker

Wist jij dat....

cola en sinaasappel uit de je plaatselijke supermarkt evenveel suiker bevatten? Enige voetnoot hierbij: sinaasappel bevat nog andere gezonde stoffen, echter dus ook een flinke dosis aan suiker.

suiker uit fruit niet gezonder is dan kristalsuiker? Suiker komt voor in veel groente en fruit. Deze vorm van suiker is exact hetzelfde als bijvoorbeeld rietsuiker.

suiker ook verborgen kan zitten in ogenschijnlijk andere gezonde producten, zoals mueslibollen en zelfs in je broccoli? Broccoli bevat dan bijvoorbeeld zelf geen suiker, echter worden suikers toegevoegd door bepaalde producenten.

Waarom is suiker ongezond?

Door een teveel aan suiker kun je overgewicht krijgen. Overgewicht ontstaat wanneer er meer calorieeen binnenkomen middels voeding en drinken, dan dat er verbrand wordt middels bewegen. Suiker bevat de nodige calorieen en kan dus bij onvoldoende bewegen leiden tot overgewicht.

Een overmaat aan suikers kunnen je een vermoeid gevoel geven. In kristalsuiker zit alleen energie, geen enkele andere vorm aan voedingsttoffen. Wanneer je weinig fruit en groente eet en juist veel suiker ontstaat er een tekort aan mineralen, vezels en vitaminen. Dit kan dan weer leiden tot vermoeidheid.

Suiker kan leiden tot stemmingswisselingen. Suiker bevat dopamine, wat een de hersenen een ogenschijnlijk gelukigzalig gevoel geeft. Ook geeft suiker een boost aan de suikerspiegel, waardoor het lijkt alsof je energie krijgt. Uiteraard zijn dit slechts gevoelens die gecreeerd worden en van tijdelijke aard zijn, waardoor een doorgewinterde snoeper snel weer naar suiker zal verlangen, wanneer de happy-feeling verdwijnt.

 
  Mark Reuvers     13-06-2020 18:52     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.